-
Diğer Haberler
Çekişmeli geçmesi beklenen play-off öncesi hazırlıklarını sürdüren BAL takımları, eksiklerini görmek için sahaya çıkıyor.
Depremde en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay temsilcisi Hatayspor yeni sezonda maçlarını büyük olasılıkla Mersin’de oynayacak.
Gençler, çocuklar ve kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Mersin Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, Akdeniz’de yüzme bilmeyen çocuk kalmasın, sloganıyla yüzme kursu verdiklerini, bu çerçevede 3 senede 10 bini aşkın çocuğa yüzme öğrettiklerini kaydetti.
Play-off hazırlıklarına başlayan BAL’daki Mersin temsilcileri Silifke Belediyespor ile Anamur Belediyespor ayaklarına gelen bu ikinci şansı iyi kullanmak için harıl harıl çalışıyor.
Geri sayımın başladığı Mersin Süper Amatör Lig play-off ‘ta takımlar hazırlıklarını tamamlayarak maç gününü beklemeye başladı.
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, her yıl belli dönemlerde farklı branşlarda düzenlediği kurslarla Akdenizli çocukları sporla buluşturmaya, geleceğin yetenekli sporcularını keşfedip onları yetiştirmeye devam ediyor.
Yaşanan deprem felaketlerinden dolayı Mersin Süper Amatör Lig’e lige verilen ara, şubat sonunda bitiyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün himayesindeki Mersin Stadyumu’nun locaları kim ya kimler tarafından ne amaçla boşaltıldı?
Mersin Süper Amatör Ligi’nde normal sezonun sona ermesi ile erteleme maçların ardından play-off maçları oynanarak lige kalındığı yerden devam edilecek.
BAL’da sistemin değişmesi halinde seneye Mersin’in BAL’da 5 takımla ile temsil edilmesi söz konusu olacak.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret ettiği esnada tanıştığı kickboks sporcusu Burak’ı, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü bünyesine alacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından duyarlı vatandaşlardan destek geldi.
Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel U12 Futbol Turnuvası sona erdi. 16 takımla 240 sporcunun mücadele ettiği turnuvada dereceye giren takımlar kupalarını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in elinden aldı.
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Madımak Parkı içerisinde bulunan halı sahadaki yenileme çalışmalarını tamamladı.
Anamur Belediyesi tarafından tadilatı gerçekleştirilen Sefa Mert Spor Tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Mersin Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün ortak projesi 'Her ay 1 branş tanıtımı’nın ilki olan bocce sporu tanıtımı, Sayapark Alışveriş Merkezi Açık Hava Meydanında her yaştan insanın katılımıyla gerçekleştirildi.
Mersin'de alış veriş merkezine gelen ziyaretçiler 'bocce' sporunun keyfini yaşadı.
Mersin'de her ay bir spor branşının tanıtımının yapılacağı 'Her Ay Bir Branş Tanıtım Projesi' basın lansmanı Vali Ali Hamza Pehlivan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği, ve özel bireylere hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkında 'Bocce' dersleri başladı. El göz koordinasyonunu geliştiren Bocce dersleri sayesinde özel bireyler, haftanın 4 günü Engelsiz Yaşam Parkında buluşuyor.
İstanbul'da düzenlenen yüzme yarışmalarında Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) Mersin Yüzme sporcularından 6 Altın, 6 Gümüş ve 7 Bronz olmak üzere toplam 19 madalya topladılar.
3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü dolayısıyla çeşitli spor faaliyetleri gerçekleştirilecek.
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü dolayısı ile bir mesajı yayınladı.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Mersin Şubesi tarafından düzenlenen '3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Şehitleri Futbol Müsabakası'na katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan tüm kesimleri spora teşvik etmek amacıyla birbirinden farklı spor etkinlikleri düzenleyerek, yılın tamamına yayılan organizasyonlar ile binlerce vatandaşı sporla buluşturdu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, 2022 yılının spor dolu bir yıl olarak geçtiğini söyleyerek, "2023 yılında amacımız daha fazla insanı sporla buluşturmak" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 224 spor kulübüne yapılan toplam 4 milyon 354 bin TL tutarındaki maddi desteklerin kulüp hesaplarına yatırılması ile genç sporcular da yeni forma ve spor ayakkabılarına kavuştu. Mayıs ayında da milli sporculara 1 milyon 148 bin lira ödül dağıtan belediye , 2022 yılında spora ve sporcuya toplam 5 milyon 502 bin TL destek verdiği kaydedildi.
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom iş birliğiyle düzenlenen 1. ROSATOM Bölgesel Satranç Turnuvası'nda şampiyonlar belli oldu.
Taekwondo Siyah Kuşak Dan-Pum Terfi Sınavı Mersin’de gerçekleşti.