-
Diğer Haberler
Ampute Futbol 1. Ligde mücadele eden temsilcimiz Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Ampute Futbol takımı bugün kendi evi ve seyircisi önünde Sakarya Ampute’yi 2-1 mağlup etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 'Kır Çiçekleri' projesi çerçevesinde Sporcu Yetiştirme Merkezinde kalan sporcularla bir araya gelerek, "Amacımız, bu çiçeklerimizi keşfedip ilçelerinden, mahallelerinden bulup çıkarmak ve onlara her anlamda eğitim vermek. Sadece spor değil, iyi bir birey olarak yetişmelerini sağlayacak her konuda eğitim almalarını sağlıyoruz" dedi.
Mersin'de ringe çıkan 67 kilo dövüşçüsü İzzettin Altunsöz, rakibini adeta havada bayılttı.
Mersin’de 30 kursiyerin katıldığı TFF Grassroots C Antrenör Eğitim Programı sona erdi.
Rosatom Mersin Bölge Satranç Turnuvasının ilk etabı tamamlandı. Turnuvada şampiyonlar 24 Aralık’taki final müsabakalarının ardından belli olacak.
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 'Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi'nin imarının hazır olduğunu ve fizibilite raporlarının bittiğini belirterek, "Proje, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Bey imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına gönderildi. Çok yakın bir tarihte, onayı alındıktan sonra Ulaştırma Bakanlığımız tarafından açık bir ihale ile projemizin ihalesine geçilecek. Tamamlandığında Mersin çok güzel bir su sporları merkezine sahip olmuş olacak" dedi.
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, satranç sporunun Mersin'de yaygınlaşmasını desteklemek için Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile yaklaşık 800 sporcunun katılacağı bir turnuva düzenliyor.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) yöneticileri, spor adamları ve kursiyerler ile bir araya gelerek Akdeniz ilçesine geçen 3 buçuk yıl içerisinde kazandırılan ve yakında yapılacak olan sportif proje ve yatırımları anlattı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Birimler Arası 1. Spor Oyunları sona erdi, dereceye giren takımlara ödülleri verildi.
Mersin Yenişehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine bir kereye mahsus olmak üzere 4 bin TL destek verecek.
Mersin'de organize edilen farkındalık etkinliğinde, özel çocuklar ve gençler Floor Curling sporu ile tanıştı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 2021-2022 sezonunda faal olan spor kulüplerine ‘Amatör spora desteksin Mersin’ mottosuyla 224 spor kulübüne 4 milyon 354 bin lira nakdi destek sağlandığı bildirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, personel motivasyonunu ve aidiyet duygusunu artırmak ve takım olma bilincini oluşturmak adına voleybol, basketbol, tenis, masa tenisi ve futbol branşlarında 24 Eylül tarihinde başlatılan 1. Spor Oyunları’nın 4 kategorisi tamamlandı.
Mersin'de 30 kursiyerin katıldığı TFF Grassroots C Antrenör Eğitim Programı başladı
Mersin Toroslar Belediyesinin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği “Öğretmenler arası futbol turnuvası” sona erdi.
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz’in farklı mahallelerine yaklaşık 50 milyon TL tutarında spor yatırımları kazandıran, amatör spor kulüplerine her yıl maddi destek sunan ve geleceğin sporcularını yetiştiren Akdeniz Belediyesinin, Karaduvar Mahallesi’ne kazandırdığı yeni futbol sahasının inşasında sona yaklaşıldı.
Katıldıkları turnuvalarda Mersin şampiyonu olan Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, kupalarını Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a getirdi.
Mersin’in 25 bin kişi kapasitelik stadyumu bakımdan geçti. Yenilenen stadyum müsabakalara hazır hale geldi.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 'Kötü alışkanlıklara ret, sporla sağlıklı yaşama evet' sloganıyla Mersin Valiliğimiz himayesinde başlatılan kampanya çerçevesinde, Akdeniz ilçesi Çay ve Çilek mahallelerinin gençleriyle bir araya gelerek futbol oynadı.
Türkiye Halat Çekme Federasyonu ile Azerbaycan Halat Çekme Federasyonu, 8 Kasım Karabağ’ın Kurtuluş Günü nedeniyle Silifke’de Uluslararası Halat Çekme Şampiyonası düzenlendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, bu yıl 44.’sü gerçekleştirilen “İstanbul Maratonu” çerçevesinde açılan spor fuarında yerini aldı. 3-4-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuarın ardından, 6 Kasım tarihinde maraton gerçekleştirildi.
Toroslar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 37 ülkeden 52 takım ve yaklaşık 400 sporcunun yarıştığı Dünya Bocce Şampiyonası; final müsabakalarının ardından ödül ve kapanış töreni ile sona erdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesinde temizlik personeli olarak görev yapan Ebru Çetin, gündüz sokakları süpürürken, akşam ise çok sevdiği masa tenisi turnuvasında ter döküyor.
Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanlığına Prof. Dr. Mutlu Türkmen yeniden seçildi.
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, 7-13 yaş aralığındaki Akdenizli çocuklara yönelik olarak düzenlediği ve ücretsiz futbol, basketbol ve kort tenisi kurslarının verileceği “Kış Spor Okulları" kayıt dönemi başladı.
Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde 1-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Dünya Bocce Şampiyonası’nda eleme müsabakaları tamamlandı.
Mersin'de, 37 ülke ve 52 takımdan yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla organize edilen Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce Şampiyonaları (Raffa-Volo), eleme müsabakalarıyla başladı.
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, dünyada ilk kez Toroslar’da gerçekleştirilecek olan Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı.